احمدی نژاد در مراسم افتتاحیه نخستین نمایشگاه بینالمللی سفیران صلح که به مناسبت سالروز بمباران شیمیایی سردشت و روز ملی مبارزه با سلاحهای شمیایی در سالن خلیج فارس فرهنگسرای نیاوران برگزار شد، موضوع این اجلاس را متعلق به همه بشریت، نسلها و عصرها دانست.
رئیسجمهور با طرح سؤالی مبنی بر اینکه چطور میشود که برخیها حاضر میشوند دیگران را بکشند؟ تصریح کرد: بالاترین جنایت کشتن انسانها و بالاتر از آن کشتن مستمر انسانها است.
احمدینژاد ادامه داد: در تاریخ جنایات زیادی صورت گرفته اما هیچکدام از این جنایات بزرگ تاریخ به عمق و گستردگی جنایاتی که در کشورهای عراق، ایران، ژاپن، بلژیک و ویتنام که بر اثر حملات شیمیایی و اتمی انجام شده، نبوده است.
رئیسجمهور بزرگترین قربانی را انسانیت انسان دانست و گفت: کسی که در هواپیما نشست و بمبها را روی هیروشیما و ناکازاکی منفجر کرد آیا میتوان او را انسان نامید یا کسی که به او دستور داد میتوانیم انسان بنامیم؟ هرچند او هم دست، پا و گوش داشت، اما تنها اشکال آن فرد این بود که از انسانیت خالی شده و انسان بودن خود را فراموش کرده بود.
احمدینژاد با بیان اینکه ریشه همه مشکلات فراموش شدن خود انسان است با طرح سؤالی مبنی براینکه انسان چیست و مأموریت اصلی انسان در این جهان چه چیزی است، اظهار داشت: باور ما این است که انسان خلق شده که عاشق دیگران باشد و در راه رفاه و آرامش دیگران از رفاه و آرامش خود صرفنظر کند.
دارندگان سلاح اتمی و شیمیایی نمیتوانند مدعی صلح باشند
احمدینژاد با تأکید براینکه صلح فقط برپایه عشق و عدالت حاکم خواهد شد، عنوان کرد: کسانی که هزاران هزار سلاح اتمی، شیمیایی و میکروبی ذخیره کردهاند نمیتوانند مدعی صلح باشند.
وی در ادامه سخنان خود یاد و خاطره قربانیان جنایتهای تاریخی را گرامی داشت و تأکید کرد: اما مسئولیت سنگینی بر دوش ماست؛ آن هم حرکت به سمت صلح واقعی براساس عشق و عدالت است.
احمدینژاد ادامه داد: تا زمانی که افرادی خالی از انسانیت با انبارهایی پر از سلاح وجود داشته باشند جهان روی صلح را نخواهد دید.
رئیسجمهور صلح، عدالت و عشق را هدیه جهانی توصیف و بیان کرد: در همین جلسه از ژاپن، ویتنام، بلژیک، عراق و ایران از فرهنگهای گوناگون جهان حاضر هستند و احساس میکنیم یک حقیقت و دوستانی قدیمی هستیم و فاصلهای بین ما نیست. قطعاً این احساس در بین همه ملتها و انسانها وجود دارد.
احمدینژاد با اشاره به بازدید خود از نمایشگاه بینالمللی سفیران صلح که در خصوص حملات شیمیایی و هستهای است، اظهار داشت: اگر محدودیتی نبود به حال بشریت میگریستم که چرا در دنیا عدهای پیدا شدهاند و چنین جنایاتی را مرتکب شدهاند.
وی بر حرکت به سمت صلح و دوستی تأکید و خاطرنشان کرد: اعلام شد که نمایشگاه بینالمللی سفیران صلح در 5 کشور برگزار شود که بنده معتقدم باید این نمایشگاه در همه کشورهای جهان شهر به شهر برگزار شود و باید به جایی برسیم که اندیشه جنگ و آدمکشی از صحنه روزگار به طور کامل محو شود.
رئیسجمهور با بیان اینکه باید به جایی برسیم که تمام سلاحها نه تنها منهدم بلکه تبدیل به گل دوستی و محبت شود، گفت: بنده طی صحبتهایی که با فردی در سازمان ملل داشتم از او سؤال کردم سلاح و بمب اتم برای چه چیزی است؟ برای صلح و دوستی است یا آدمکشی؟
اعطای تندیس صلح و عدالت به احمدی نژاد
در همایش سه روزه سفیران صلح، قربانیان سلاح شیمیایی و اتمی در آرزوی صلح و عدالت که به همت انجمن حمایت از قربانیان سلاح های شیمیایی و بنیاد شهید و امور ایثارگران آغاز به کار کرد نمایندگان کشورهای ژاپن، بلژیک ، ویتنام ، لبنان و عراق تندیس صلح و عدالت را به رئیس جمهور اسلامی ایران، اعطا کردند. احمدی نژاد نیز به نمایندگان این کشورها لوح یادبود اهدا کرد.